Badbevalling

Overweeg je een badbevalling, wij zijn voor! Bevallen in bad zorgt voor ontspanning door het warme water. De bevalling verloopt hierdoor vaak soepeler doordat je minder stress hormonen aanmaakt en meer endorfines (natuurlijke ontspanners). De overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld loopt heel soepel over door het water. De baby wordt door de navelstreng voorzien van zuurstof, hierdoor kan de baby na de geboorte nog even onder water blijven. Het ademen begint dan pas als zijn of haar gezichtje in aanraking komt met de koudere lucht.

Iedereen die thuis thuis bevalt, kan in principe in bad bevallen. In het ziekenhuis kun je meestal niet in bad. In het Bevalcentrum de Nieuwe Meren in Hoofddorp en in het BCW (beval centrum West) in het OLVG west kun je wél in een bad bevallen. In Haarlem is deze optie er (nog) niet.

Je kunt niet in een gewoon ligbad bevallen, deze zijn vaak te smal, waardoor wij je niet goed kunnen helpen als de baby bijvoorbeeld moeizaam geboren wordt. Je kunt natuurlijk wel tijdens de ontsluitingsweeën in een regulier bad. Wil je echt in het bad bevallen dan kun je hiervoor een speciaal bevalbad huren. Dit kun je bijvoorbeeld doen via www.oerbron.nl. Sinds kort hebben wij een bevalbad op de praktijk die je kunt lenen, je moet dan alleen nog een set kopen met nieuwe slangen en een binnenhoed. Je kunt deze bestellen via de volgende link: http://www.bevallingsbaden.nl/duo/

Laat het ons weten als je geïnteresseerd bent in het lenen van ons bevalbad.

 

Foto: Inge Berken