Checklist

In de eerste week:

Kraamzorg bellen als je naar huis gaat na een poliklinische of medische bevalling, je kunt in de nacht soms ook opstart hulp krijgen! Vraag hiernaar bij je kraambureau.

Aangifte doen binnen 3 werkdagen na de bevalling.

Kindje aanmelden bij de zorgverzekeraar.

Bij paniek: bel ons! (06 5049 48 11)

Bewaar de luiers en schrijf de tijd erop, dit vind de kraamzorg heel fijn!

Gebruik vitamine D voor jezelf, zolang je borstvoeding geeft.

Na de eerste week:

Haal alvast vit K en D in huis voor de baby, zodat jullie hiermee kunnen starten vanaf de 8e dag na de bevalling.

Maak een afspraak voor de nacontrole bij ons. Deze vindt meestal plaats rond 6 weken na de bevalling.

Vergeet niet dat er weegspreekuren zijn bij het consultatiebureau, zodat je bij twijfel altijd even kan wegen om zeker te zijn dat jouw kindje voldoende groeit. Is je kindje tevreden en verloopt de voeding zonder problemen dan is dit waarschijnlijk niet nodig.

Vergeet niet om je bekkenbodem weer te trainen na de bevalling, dit voorkomt vaak ongewenst urine verlies. Kijk op internet voor de juiste oefeningen of vraag ons wat je kan doen.

Denk aan het gebruik van anticonceptie, je bent natuurlijk weer welkom bij ons, maar graag op een moment dat jij er ook echt weer aan toe bent. Laat je niet verrassen en neem maatregelen. Kijk op www.anticonceptiekompas.nl voor alle opties met voor- en nadelen.

Na de 10e dag van de bevalling is je huisarts het eerste aanspreekpunt voor dringende vragen of bijvoorbeeld koorts. Wij zijn nog tot 6 weken na de bevalling te bereiken voor vragen die bijvoorbeeld te maken hebben met borstvoeding, pijnlijke borsten, herstel van hechtingen etc.