12-24 weken zwanger

_JON1423_kleinJe bent het eerste trimester door! Vaak rond deze periode worden klachten van misselijkheid en vermoeidheid minder. Je komt in een zogenoemde goede periode terecht. Er zijn veel vrouwen die daardoor ook weer wat meer onzeker worden. Is alles wel goed? Groeit het kindje goed? Ben ik nog wel zwanger? Je lichaam raakt ondertussen wat meer gewend aan de zwangerschapshormonen. Waardoor de klachten wat milder worden. Je buik begint al wat meer te tonen en laat steeds duidelijker zien dat er een kindje aan het groeien is.

In deze tijd zien we je in principe om de 4 weken, mocht je behoefte hebben om een keer tussendoor te komen dan kan je altijd contact met ons opnemen.

In het tweede trimester zijn er een aantal dingen die je handig zijn om te gaan regelen. Kraamzorg is daar een van. Via de handige adressen en links kan je de kraamzorgbureau’s vinden waar wij veel mee samenwerken.

De meeste vrouwen die zwanger zijn van hun eerste kindje zullen tussen de 18 en 22 weken van de zwangerschap het kindje voelen gaan bewegen. Zwanger van de tweede? Er zijn vrouwen die het kindje al vanaf een week of 14! kunnen voelen bewegen, maar wees gerust, het hóeft dus niet!